Om os

Se vores video nedenfor 🙂 Bag om Det veganske køkken er en video, som fortæller hven du to fyre bag hjemmesiden egentlig er. Vi forklare hvad tanken bag vores side er.

 

Hvorfor er vi veganere?

Nicolas aka. Nico ninja

2017-06-13-21-03-38

Mange har spurgt, hvorfor jeg har valgt at lave denne blog, og jeg vil med glæde fortælle jer hvorfor…

Da jeg var 3 måneder gammel fik jeg hjernebetændelse. Det startede med, at jeg lå badet i feber & feberkramper i 10 dage, før en klog læge fik mig indlagt. Men på det lokale hospital kunne man ikke finde ud af hvad, der var galt.

Først efter ca. 3 uger blev jeg overført til Rigshospitalet, hvor man straks satte det store beredskab i gang og hurtig fandt ud af, at jeg havde fået hjernebetændelse og behandlingen gik i gang. Desværre viste diverse scanninger, at jeg havde taget skade 4 steder på hjernen, og min fremtid var uvis.

Da jeg blev 3 år begyndte jeg at krampe voldsomt igen. Lægerne sagde, at det var en naturlig følge af mine skader og fyldte mig med epilepsi medicin. Des mere de puttede på, des mere krampede jeg. Min mor tog kampen op mod systemet og søgte alternative veje. Hun havde hørt om kinisiolog Anne Straarup, og jeg blev mod systemets vilje testet af Anne gennem min mor. Vi syntes alle, at det var vildt mærkeligt.

Anne sagde mange kloge ord, men det vigtigste hun sagde var, at jeg ikke havde ægte epilepsi, men at mit mineralstofskifte var smadret af hjernebetændelsen, og hvis man ikke kan optage bl.a. mineraler, vil systemet gå i kramper. Min mor syntes det lød fornuftigt og tog kampen op mod overlægerne, som direkte sagde til hende ”Vil du slå din søn ihjel”…

Jeg blev fyldt med flydende vitaminer/mineraler fra USA og meget andet. Mine forældre trappede min giftige epilepsi medicin langsomt ned, og i løbet af bare 3 måneder, havde jeg det meget bedre og kramperne begyndte at forsvinde. Efter 1 år var de helt væk. Anne fortalte mig også at vores kroppe er skabt til at leve vegansk, og at jeg derfor gjorde klogt i at ændre min livsstil, hvis jeg ville have et godt helbred. Men som 15 årig var det svært for mig at forstå.

Jeg er overbevidst om, at havde min forældre blot fuldt det etablerede system, så havde jeg siddet som en grøntsag den dag i dag.

Senere hen blev jeg i en lang årrække ramt af akne, eller bumser som nogle vil kalde det. Jeg gjorde som mange andre, gik til lægen og fik noget på recept. Hurtigt oplevede jeg en bedring, men så snart at jeg stoppede med salven fra lægen, blev det hele bare meget værre. Efter en periode på 5 år med akne skulle der ske noget drastisk! Jeg ringede til Anne.

Anne var ikke i tvivl efter at have testede min krop. Hun spurgte mig “Spiser du stadig meget kød?”, og ja det gjorde jeg på det tidspunkt. Igen fortalte hun mig “Nicolas, vi er som mennesker slet ikke skabt til at spise dyr – du gør klogt i at ændre til vegansk kost” Hun forsikrede mig om, at det ville afhjælpe mit akne problem.

Efter blot 6 måneder med en vegansk kost, var min akne helt forsvundet og min hud pænere end nogensinde før 🙂 Og efter et år var jeg overrasket over, hvor mange lækre veganske opskrifter man ku lave.

I dag er det blevet en livsstil for mig , at lave indbydende veganer mad til alle omkring mig. Juice og smoothie er også blevet en stor del af min hverdag, faktisk forstår jeg ikke hvordan jeg har kunne undvære det tidligere.

Med bl.a. de oplevelser i bagagen, er det en naturlig ting for mig at hjælpe og informere andre. Kan bare et godt råd vise dig og andre vejen til et sundere liv, er min mission opfyldt.

– Nico

 

Christoffer aka. Chris grøntspiser

2017-06-14-07-39-59

Hvad så 😉 Mit navn er Christoffer. Blev født året hvor Danmark vandt guld i fodbold – Vigtigt;-) Jeg er fra Roskilde og har altid haft krudt i røven, nogle forbinder det med ballade, men jeg kalder det blot at have det sjovt.

Jeg har været veganer i 4 måneder snart (12/6/17), derfor er jeg stadig forholdsvis ny i gamet.

Før jeg blev veganer bestod mine måltider af 90% kød, og jeg vidste faktisk ikke hvad grøntsager gjorde. Kendte kun til de basale gulerod, agurk og salat. Jeg vidste godt, at der var noget som hed vegetar, men ikke veganer.

 

Det lærte jeg dog hurtigt da jeg leje et væresle hos Nico. Jeg begyndte at spise med en gang imellem, og der gik ikke længe, før jeg kunne mærke hvad det gjorde for kroppen og sindet. Stille og roligt begyndte jeg at stille Nico spørgsmål, han tog sig glædeligt tid til, at få min kød hjerne til at forstå noget.

Faktisk var mit første step, at lære hvordan man brugte en slow juicer og blenderen til at lave smoothie. Senere hen viste Nico mig alle de lækre veganske opskrifter man kunne lave, og det gik op for mig hvor simpelt det var. Det har også gjordt, at jeg har fået glæden tilbage ved at lave mad, og faktisk stå og hygge mig med det imens.

Jeg blev veganer da Nico viste mig en kortfilm om hvordan vi slagter vores dyr i Danmark. Må indrømme at det var grusomt at se på! Og da jeg altid har været kæmpe dyre elsker, gav det lige pludselig mere mening for mig, at gå vegansk.

I min korte periode som veganer, er det vildt, hvad jeg har oplevede af ændringer. Kan tydelig mærke forskel i min krop, er ikke så træt når jeg står op om morgen. Min kondi er blevet meget bedre, og jeg har mærket en stor bedring på min astma.

– Chris